16 feiten over Hyaluronzuur

Je hebt het vast vaker gelezen in onze blogs: hyaluronzuur. Een lastig woord voor een bijzonder product. Hoewel je zuur wellicht niet direct associeert met iets wat je in of op je huid wil smeren, is dat met hyaluronzuur echt wel zo. Er zitten bijzonder veel voordelen aan hyaluronzuur en we vertellen je graag alles over dit unieke product wat de basis is van vrijwel elke filler. 

Dit zijn 16 feiten over hyaluronzuur! 

 

1 Hyaluronzuur is natuurlijk 

Het klinkt wellicht niet direct als iets natuurlijks maar hyaluronzuur komt van nature al voor in je lichaam. Het is een koolhydraat molecuul. 

 

2 Hydratatie! 

Hyaluronzuur is extreem hydraterend voor de huid en wordt gebruikt in veel verschillende huidverzorgingsproducten en dus ook in fillers. 

 

3 Hyaluronzuur is ook wel HA 

Een ander woord voor hyaluronzuur is hyaluronan (HA). Het woord hyaluronzuur is afkomstig van het Griekse woord “hyalos” wat glas betekend en “uronzuur”. Samen kom je dan tot Hyaluronzuur. 

 

4 HA voor je gezondheid 

Hyaluronzuur is dus van nature aanwezig in je lichaam en doet daar belangrijke dingen. HA biedt smering aan het bindweefsel van je gewrichten en de huid. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van je algehele gezondheid.

 

5 Hyaluronzuur kan je oplossen 

Hyaluronzuur heeft een groot voordeel: er bestaat een oplosmiddel voor. Wanneer er te veel hyaluronzuur is ingespoten of als je allergisch blijkt, kun je gebruik maken van Hyason, een oplosvloeistof. 

 

6 Voor alle huidtypes 

HA heeft voordelen voor alle huidtypes. Het grootste voordeel van Hyaluronzuur is dat het bijzonder langdurig vocht aan de huid kan geven. Dat is meteen ook de reden dat het zo veelvuldig in het nieuws is geweest en veel gebruikt wordt in crèmes en fillers. 

 

7 Tot 1000x zijn eigen gewicht 

Een hyaluronzuur molecuul kan tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht bevatten. Dat geeft maar weer aan hoe hydraterend HA is! 

8 Uitzonderlijk veel mogelijkheden 

Hyaluronzuur kunt bijzonder veel toepassingen en in onze kliniek gebruiken wij het voor heel veel verschillende filler behandelingen. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn zeer hoogstaand en geven extreem goede resultaten. 

Wij gebruiken fillers op basis van hyaluronzuur onder andere voor onze slapen opvullen behandeling, traangoot behandeling, neuscorrectie en wangen opvullen behandeling. Maar ook onze rokerslijntjes opvullen behandeling, liquid facelift en lippen opvullen behandeling doen we met deze topfiller. 

 

9 Hyaluronzuur fillers nazorg 

Fillers op basis van HA hebben maar beperkt nazorg nodig. Een icepack, niet masseren en niet naar de sauna of zonnebank in de eerste twee dagen na je behandeling en dat is alles. 

 

10 Hyaluronzuur neemt af met ouder worden 

Naarmate je ouder wordt, gaat je lichaam steeds minder hyaluronzuur bevatten. Tegen de tijd dat je 40 jaar oud bent, heb je maar liefst 50% minder hyaluronzuur. Wanneer je huid minder hyaluronzuur bevat, wordt de huid minder soepel en ga je kleine lijntjes en rimpels zien.  

Wanneer je huid beter gehydrateerd is, wordt deze weer stevig en vol. Dan zie je gelijk minder rimpels en lijntjes. Ook lijkt je huid meer te ‘stralen’ wanneer deze goed gehydrateerd is. Hyaluronzuur kan zorgen voor de juiste mate van hydratatie. 

11 Rimpels krijgen we allemaal 

Waar de ene al met 25 de eerste lijntjes en rimpels moet laten opvullen, kan een ander gemakkelijk tot 40 jaar door zonder rimpels. Rimpels zijn het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces wat we allemaal ondergaan maar niet bij iedereen gaat het ouder worden even snel. Hoe sneller je hyaluronzuur afneemt, hoe sneller je rimpels zal krijgen. 

Hyaluronzuur blijft een bijzonder bestanddeel van ons lichaam! 

 

12 Een gehydrateerde huid beschermt beter 

Wanneer je huid goed gehydrateerd is en er dus voldoende hyaluronzuur aanwezig is, is je huid ook minder kwetsbaar. Een droge huid krijgt eerder te maken met infecties en vormt een minder stevige barrière tegen invloeden van buitenaf. 

13 Laag risico op allergische reacties 

HA komt van nature al in ons lichaam voor en daarom zijn er veel minder vaak allergische reacties op deze filler. Ook ontstaan er minder snel irritaties. 

 

14 Hyaluronzuur fillers werken langdurig 

Wanneer je een filler met hyaluronzuur toegediend hebt gekregen, zul je langere tijd kunnen genieten van het resultaat. Sommige behandelingen zijn tot wel 12 maanden zichtbaar! 

 

15 Hoe werkt een filler met hyaluronzuur 

De filler wordt onder je huid ingespoten. Daar trek hyaluronzuur vocht aan en zorgt dat het daar ook blijft. Doordat het volume toeneemt zijn er minder rimpels, lijntjes of kuiltjes zichtbaar. 

 

16 Betaalbaar 

Filler behandelingen met hyaluronzuur fillers zijn zeer kwalitatief en hoogstaand maar zijn ook zeker zeer betaalbaar. 

 

Wil je een filler behandeling boeken bij Oran Aesthetics? Onze ervaren specialisten vertellen je graag alles over de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek. Neem voor meer informatie contact op met Oran Aesthetics via 020 – 2157338.

ook leuk