Over Fillers

Net als spierontspanners valt een behandeling met Fillers ook onder de verzamelnaam injectables. Terwijl spierontspanners de spieren laat ontspannen waardoor rimpels en lijntjes wegtrekken, herstelt een Filler juist de natuurlijke volume van de huid. Met Fillers kunnen we diepe rimpels opvullen zodat ze minder opvallen of natuurlijke volume herstellen zodat de jeugdige gezichtscontouren weer tot leven komen. De meest bekende Fillers op de markt werken op basis van Hyaluronzuur. Een stof die uit nature in ons lichaam al voorkomt en biologisch afbreekbaar is. Ons lichaam lost het dus uiteindelijk vanzelf op waardoor het veilig te gebruiken is.

Toepassingen en werking van Fillers

In de cosmetische branche worden Fillers vooral gebruikt om natuurlijke volumeverlies in het gezicht te herstellen of om de dieper gelegen rimpels op te vullen. We herstellen volume om de gewenste gezichtscontouren te krijgen en vullen diepe rimpels op voor een jeugdige en frisse uitstraling. Naarmate we ouder worden verliest onze huid steeds meer zijn soepelheid, flexibiliteit en het vermogen om vocht vast te houden waardoor de huid slap aanvoelt en volumeverlies op kan treden. Hier komt Hyaluronzuur goed van pas. Het is een stof die uit nature op meerdere plekken in ons lichaam al voorkomt. De grootste kracht van Hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht waardoor het twee belangrijke huidfuncties vervult “hydratatie en volume”.

Hoe ziet een Filler behandeling eruit?

1: Kosteloos intakegesprek

Tijdens een intakegesprek krijgt u de mogelijkheid om kennis te maken met één van onze artsen. U verteld waarvoor u komt en wat u wilt bereiken met een behandeling. Na het beoordelen van het te behandelen gebied(en) en uw algemene gezondheid zal onze deskundige arts u adviseren wat het beste bij uw situatie past. Alles omtrent de behandeling en de kosten zal met u besproken worden. Indien u overtuigd bent kunt u ervoor kiezen om meteen behandeld te worden en anders kunt u een vervolgafspraak maken. Indien u vooraf al weet dat u een behandeling wilt ondergaan kies dan voor de optie consult + behandeling tijdens het online afspraak maken.

2: Formaliteit: foto’s en formulieren

U heeft gekozen voor een behandeling bij Oran Aesthetics. Vooraf worden er altijd een aantal foto’s gemaakt. Daarnaast krijgt u twee digitale formulieren die u moet ondertekenen. De eerste is een “gezondheidsverklaring” over uw gezondheid om te bepalen of u geschikt bent voor een behandeling en het tweede is een “toestemmingsformulier”. Dit is een formulier met informatie over de betreffende Filler behandeling inclusief de mogelijke bijwerkingen en complicaties. 

3: De behandeling zelf

Nadat de arts u goed geïnformeerd heeft over de behandeling begint zij (of hij) altijd met het schoonmaken en desinfecteren van het gebied. Een fillerbehandeling valt onder injectables, wat wil zeggen dat de vloeistof door middel van een injectie wordt toegediend. Afhankelijk van het te behandelen gebied kan ook een canule worden gebruikt. Een fillerbehandeling duurt afhankelijk van het aantal zones die behandeld moeten worden meestal tussen de 15-30 minuten. 

4: Direct na de behandeling

Direct na de behandeling krijgt u van de arts een speciale ice-pack waarmee u het behandelde gebied gedurende een kwartier moet koelen. Een mogelijke bijwerking van een fillerbehandeling kan zijn dat u de eerste dagen na de behandeling last krijgt van roodheid, zwelling en blauwe plekjes. Dit trekt vanzelf weer weg. Verder raden wij u aan om het eerste uur na de behandeling geen crème of make-up te gebruiken. Vermijd massages of andere soort druk op uw gezicht de eerste paar dagen. En ook bij een fillerbehandeling mag u een week lang niet gebruik maken van de sauna of zonnebank. Het resultaat van de behandeling is meteen zichtbaar. 

5: Controle afspraak

Twee weken na de behandeling mag u langskomen voor de controle zodat de arts het resultaat kan beoordelen en uw eventuele vragen kan beantwoorden. Er wordt dan tevens na-foto’s gemaakt en deze kan de vergeleken worden met de foto’s voor de behandeling. 

Waarom bij Oran Aesthetics?

Veiligheid

Hyaluronzuur is een stof dat uit nature in uw lichaam al voorkomt en biologisch afbreekbaar is. Het verdwijnt dus enkele maanden na de behandeling vanzelf uit uw lichaam. Bij een fillerbehandeling wordt dit stof in zeer verdunde vorm onder uw huid geïnjecteerd en vormt hierdoor geen risico voor uw gezondheid. Bovendien zijn de Fillers die we gebruiken A-merken van de hoogste kwaliteit die zich al jaren hebben bewezen in de cosmetische geneeskunde. Jaarlijks voeren onze deskundige artsen duizenden behandelingen met Fillers en tot nu toe is er bij ons (behalve wat kleine zwellingen en roodheid wat normaal is) geen enkele ernstige complicaties geregistreerd. 

Resultaat

Een juist uitgevoerde fillerbehandeling zorgt voor een natuurlijk gezonde uitstraling. De contouren van uw gezicht springen er beter uit en uw huid gaat ervan gezond, gehydrateerd en fit uitzien. Volume wordt gecreëerd op plekken waar u tekort komt en rimpels worden opgevuld zodat ze onzichtbaar worden. Dit is het geheim van 10 jaar jonger uitzien. Uiteraard zijn de resultaten van een fillerbehandeling ook tijdelijk. Het natuurlijke stof Hyaluronzuur zal geleidelijk na een periode van 9-12 maanden door uw eigen lichaam worden afgebroken en afgevoerd. Wilt u het effect behouden dan is een nieuwe behandeling nodig.