Migraine

verminder hoofdpijn en spanning met botox

Migraine is een (chronische) hersensaandoening. Een aanval kan getriggerd worden door een ontregeling van de hersenactiviteit. Onderzoek heeft nog niet kunnen vaststellen wat de exacte oorzaak is maar erfelijkheid en maandelijkse hormoonschommelingen bij vrouwen blijken een rol te spelen. Migraine aanvallen gaan gepaard met hevige hoofdpijn, misselijkheid, overgevoeligheid en soms ook visuele stoornissen. Hoofdpijn is dus slechts een onderdeel van Migraine maar niet de enige klacht. De hoofdpijn die ontstaat door de overspanning van de spieren kan behandeld worden met Botox. Veel mensen ervaren na een botoxbehandeling tegen migraine een vermindering van de klachten: de intensiteit, duur en frequentie van de aanvallen nemen af. 

PRIJS

AL VANAF 120,-

PRODUCT

botox

BEHANDELTIJD

10 - 15 MIN

EFFECT

3-5 MAANDEN

Hoe ziet een Botoxbehandeling tegen migraine eruit?

Een botoxbehandeling tegen migraine is een echte lunch-time treatment. Snel, pijnloos en u kunt erna eigenlijk direct weer aan de slag. Tijdens het intakegesprek bepaalt de arts of u probleem geschikt is voor een behandeling met Botox en stelt eventueel een behandelplan voor. De arts vertelt u alles over het verloop van de behandeling en wat u de komende minuten kan verwachten. Nadat er een aantal voorfoto’s zijn gemaakt en u de gezondheidsverklaring en toestemmingsformulier heeft ingevuld kan de behandeling direct beginnen. Het gebied wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd. Afhankelijk van de situatie krijgt u een aantal prikjes in de spiertjes waar u pijn ervaart. Koelen is niet nodig.

Nazorg Botox Algemeen

  • Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen meld dit dan bij de arts tijdens het consult
  • 4 uur na Botox niet gaan liggen of slapen
  • Eerste twee dagen niet sporten
  • Behandelde gebied niet masseren
  • Geen bezoek aan sauna of zonnebank eerste week

Veiligheid

U hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid van een botoxbehandeling. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet en is uitvoerig getest op effectiviteit en bijwerkingen voordat het door de overheid op de markt werd toegelaten. Zoals bij alle geneesmiddelen dient u zich wel te laten behandelen bij een erkende arts (big registratie) die gespecialiseerd is in het vakgebied en kennis heeft over het product. 

Waarom bij Oran Aesthetics?

Resultaat

Hoewel hoofdpijn slechts een onderdeel van migraine is maar niet de enige klacht hebben veel van onze cliënten een positieve ervaring met een botoxbehandeling tegen migraine. Ze geven aan dat de duur, intensiteit en frequentie van de aanvallen aanzienlijk verminderen. Omdat de oorzaak van migraine nog onduidelijk is en een aanval vanuit de hersenen wordt gestuurd is het resultaat per persoon verschillend. Aan de hand van nagesprekken houdt de arts u ervaring netjes bij in uw dossier. Zo kan over een periode bepaalt worden hoe goed de behandeling bij u gewerkt heeft.