Over Botox

Botox is een bekende merknaam voor Botuline Toxine “een natuurlijke eiwit” dat gebruikt wordt om spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het wordt via een injectie toegediend. De werkzame stof Botuline Toxine is in Nederland onder verschillende merken zoals Botox, Azzalure en Boucutoure verkrijgbaar. In de cosmetische wereld wordt deze stof gebruikt als een zeer effectieve middel tegen rimpels. Medisch gezien verlamt Botuline Toxine de zenuwen die de spieren aansturen hierdoor wordt het “aanspansignaal” tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid geblokkeerd. Het resultaat is dat spieren tijdelijk verslappen (niet meer goed kunnen samentrekken) en rimpels worden glad getrokken. Na enige tijd (3-5) maanden herstellen de spiertjes zich volledig waardoor de werking van een botox behandeling tijdelijk is.

Toepassingen en werking van Botox

Botox kent zowel cosmetische als medische toepassingen. In de cosmetische branche wordt Botox vooral gebruikt om rimpels te verminderen en nieuwe te voorkomen. Een belangrijke oorzaak van rimpels op het gezicht zijn het gevolg van gezichtsuitdrukkingen zoals fronsen en lachen (mimiek). Telkens als u een beweging maakt ontstaat er een vouw in de huid. Bij het ouder worden is de huid minder flexibel en veert deze met de tijd steeds minder goed terug en zo ontstaan er rimpels. Wat Botuline Toxine simpelweg doet is de overdracht van een prikkel van de zenuw naar de spier remmen. Hierdoor kunnen de spiertjes niet meer of (minder goed) samentrekken en trekt de huid glad bij fijne lijntjes en vervagen diepe rimpels. Op het medische gebied wordt Botox gebruikt tegen overmatig zweten (anti-transpiratie), tandenknarsen en migraine. Ook voor deze behandelingen bent u bij Oran Aesthetics welkom. 

Hoe ziet een Botox behandeling eruit?

1: Kosteloos intakegesprek

Tijdens een intakegesprek krijgt u de mogelijkheid om kennis te maken met één van onze artsen. U vertelt waarvoor u komt en wat u wilt bereiken met een behandeling. Na het beoordelen van het te behandelen gebied(en) en uw algemene gezondheid zal onze deskundige arts u adviseren wat het beste bij uw situatie past. Alles omtrent de behandeling en de kosten zal met u besproken worden. Indien u overtuigd bent kunt u ervoor kiezen om meteen behandeld te worden en anders kunt u een vervolgafspraak maken.

2: Formaliteit: foto’s en formulieren

U heeft gekozen voor een behandeling bij Oran Aesthetics. Vooraf worden er altijd een aantal foto’s gemaakt. Daarnaast krijgt u twee digitale formulieren die u moet ondertekenen. De eerste is een “gezondheidsverklaring” over uw gezondheid om te bepalen of u geschikt bent voor een behandeling en het tweede is een “toestemmingsformulier”. Dit is een formulier met informatie over de betreffende Botox behandeling inclusief de mogelijke bijwerkingen en complicaties. 

3: De behandeling zelf

Nadat de arts u goed geïnformeerd heeft over de behandeling begint zij (of hij) altijd met het schoonmaken en desinfecteren van het gebied. Een botoxbehandeling valt onder injectables, wat wil zeggen dat de vloeistof door middel van een injectie wordt toegediend. Een botoxbehandeling duurt afhankelijk van het aantal zones die behandeld moeten worden meestal 5-10 minuten. 

4: Direct na de behandeling

Een botoxbehandeling valt onder een lunch-time treatment. Dat wil zeggen dat u na de behandeling eigenlijk weer direct naar uw werk kan gaan. Belangrijk is dat u direct na de behandeling de eerste vier uur niet mag gaan liggen, 24 uur niet mag sporten, en één week niet een bezoek aan de sauna of zonnebank mag brengen. U krijgt nazorg informatie. 

5: Controle afspraak

Twee weken na de behandeling mag u voor een controle langskomen zodat de arts het resultaat kan beoordelen en uw eventuele vragen kan beantwoorden. Er wordt dan tevens nafoto’s gemaakt en deze kan de vergeleken worden met de foto’s voor de behandeling. 

Waarom bij Oran Aesthetics?

Veiligheid

U hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid van een Botox behandeling. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet en is uitvoerig getest op effectiviteit en bijwerkingen voordat het door de overheid op de markt werd toegelaten. Zoals bij alle geneesmiddelen dient u zich wel te laten behandelen bij een erkende arts (big registratie) die gespecialiseerd is in het vakgebied en kennis heeft over het product. 

Het resultaat van een botox behandeling

Een juist uitgevoerde botoxbehandeling zorgt voor een rimpelvrije natuurlijke uitstraling zonder dat u last heeft van bewegingsloze of strakgetrokken gezichtskenmerken. Onze ervaren artsen houden altijd rekening met de mate van het probleem en met de natuurlijke lijnen van uw gezicht. Zo weten ze precies de juiste hoeveelheid werkzame stof op de juiste plek te injecteren om een natuurlijk gewenste resultaat te bereiken. U zult merken dat een botoxbehandeling meestal na twee dagen al begint te werken. U kunt dan minder goed de behandelde spiertjes aanspannen. Na een aantal dagen ziet u het eindresultaat zichtbaar worden. Het maximale effect is bereikt na 2 weken. Het effect zal 3 tot 5 maanden aanhouden. 

Lip flip behandeling met botox voor en na