Tandenknarsen

ontspan de spierspanning in uw kaken

Bij tandenknarsen is de spanning in de kaakspieren overactief. Hierdoor kan u gaan tandenknarsen met slijtage aan de tanden of pijn aan uw nek, kaken of hoofd als gevolg. Dit kan ook gebeuren terwijl u slaapt, dus zonder dat u het doorheeft. Ook kan overspanning ervoor zorgen dat de vorm van uw kaaklijn en daarmee de vorm van uw gezicht veranderd. Gelukkig is tandenknarsen goed te behandelen met Botuline Toxine (Botox).

PRIJS

AL VANAF 300,-

PRODUCT

botox

BEHANDELTIJD

10 - 15 MIN

EFFECT

3-5 MAANDEN

Hoe ziet een Botoxbehandeling tegen tandenknarsen eruit?

Een botoxbehandeling tegen tandenknarsen is een echte lunch-time treatment. Snel, pijnloos en u kunt erna eigenlijk direct weer aan de slag. De arts vertelt u alles over het verloop van de behandeling en wat u kan verwachten. Afhankelijk van de activiteit van uw spieren injecteert de arts de juiste hoeveelheid Botuline Toxine die nodig is om het rust weer terug te krijgen in uw kaken. Nadat er een aantal voorfoto’s zijn gemaakt en u de gezondheidsverklaring en toestemmingsformulier heeft ingevuld kan de behandeling direct beginnen. Het gebied wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd. Afhankelijk van de situatie krijgt u een aantal prikjes in de kauwspieren die voor overspanning zorgen. Koelen is niet nodig. 

Nazorg Botox Algemeen

  • Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen meld dit dan bij de arts tijdens het consult
  • 4 uur na Botox niet gaan liggen of slapen
  • Eerste twee dagen niet sporten
  • Behandelde gebied niet masseren
  • Geen bezoek aan sauna of zonnebank eerste week

Veiligheid

U hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid van een botoxbehandeling. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet en is uitvoerig getest op effectiviteit en bijwerkingen voordat het door de overheid op de markt werd toegelaten. Zoals bij alle geneesmiddelen dient u zich wel te laten behandelen bij een erkende arts (big registratie) die gespecialiseerd is in het vakgebied en kennis heeft over het product. 

Waarom bij Oran Aesthetics?

Resultaat

Zodra de kaakspieren zich gaan ontspannen door de werking van Botox zult u in de loop van de dagen steeds meer rust en ontspanning voelen in het kaakgebied. Het tandenknarsen zal aanzienlijk afnemen of geheel verdwijnen. Wel kunt u in de eerste dagen een stijf gevoel hebben maar dit zal vanzelf wegtrekken. Bovendien zal de ontspanning in de kaakspieren u een rustiger uitstraling geven.