Botox tegen migraine: alle ins en outs

Het is weer zo ver… Je ligt in bed met klachten zoals bonzende hoofdpijn en je kunt geluid en licht niet meer verdragen. Wanneer je al langere tijd regelmatig klachten van migraine hebt of wanneer er periodes zijn waarin er ineens heel vaak migraine ontstaat, kan een behandeling van botox tegen migraine in een goede kliniek een uitkomst zijn. 

 

Wat is migraine en hoe ontstaat het?

Migraine is een hersenziekte waarbij hoofdpijn centraal staat. Maar hoe ontstaat dit nou precies en hoe kan het dat sommige mensen ineens heel vaak migraine krijgen? Door bepaalde triggers zoals: stress, vermoeidheid, hormonen of veranderingen in de omgeving, raken bepaalde delen van de hersenstam sneller ontregeld. Door deze ontregeling worden bloedvaten vernauwd om vervolgens in grote mate weer uit te zetten. Hierdoor ontstaat dus die verschrikkelijke hoofdpijn. De aanvallen bestaan uit verschillende fases en kunnen enkele minuten tot 3 dagen duren. De aanvallen gaan daarnaast gepaard met klachten als: misselijkheid, gevoeligheid voor licht, geluid of geuren en het zien van aura’s. Veel slapen helpt bij het herstellen van een aanval.

 

Wat houdt botox tegen migraine in?

Rondom de nek, schouders en het hoofd zit vaak onbewuste spanning op de spieren. Dit kan bijvoorbeeld komen door stress, een verkeerde slaaphouding of overbelasting. Deze spanning op de spieren kan een hele grote trigger zijn voor migraineaanvallen. Om dit te verminderen is het mogelijk om een botox behandeling te nemen. Maar hoe werkt deze behandeling nou precies en wat zijn de gevolgen? Tijdens deze botox behandeling worden er injecties gezet in de spieren waar je klachten en pijn ervaart. De injecties met botox zorgen voor het verslappen van de spieren waardoor de spanningsklachten rondom de nek, schouders en het hoofd sterk verminderen. Door het verminderen van de spanningsklachten ontstaan er minder snel migraineaanvallen.

 

Hoe werkt de botox behandeling tegen migraine? 

Voor de behandeling van start kan gaan is er eerst een intakegesprek nodig. In het intakegesprek stelt de arts vast of je situatie geschikt is voor de behandeling. Je bespreekt bijvoorbeeld waar de hoofdpijn zit en hoe je de hoofdpijn ervaart. De informatie die wordt besproken in het intakegesprek is van belang om de injecties op de juiste plek te kunnen zetten. Vervolgens legt de arts uit hoe de behandeling eruit komt te zien. De te behandelende zones worden schoongemaakt en de injecties worden gezet in de spieren waar de spanningsklachten zitten. Na ongeveer 15 minuten zit de behandeling er op en kun je weer naar huis.

 

Hoe lang duurt het voor je resultaat merkt? 

Er is geen specifiek antwoord te geven op hoe lang het duurt voordat botox inwerkt. Dit verschilt per behandeling. Uit verschillende onderzoeken is wel duidelijk dat de botox tegen migraine na ongeveer 3 tot 4 dagen begint te werken en dat je na ongeveer 2 weken het uiteindelijke resultaat hebt. 

 

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Na ongeveer 3 tot 5 maanden werkt de botox uit en breekt je lichaam het af. Na deze maanden kun je beslissen of het voor jou het gewenste effect heeft gehad en of je de behandeling tegen de migraine wil herhalen. Bij regelmatige herhaling van botox behandelingen heb je er steeds langer plezier van. Doordat de spieren steeds meer worden getraind om minder hard te hoeven werken blijven de aanvallen langer weg.

 

Wat zijn de bijwerkingen van botox tegen migraine?

Eventuele klachten van de behandelde zones kunnen zijn:

 

  • Rode of gezwollen huid
  • Jeuk op plekken van de injecties
  • Blauwe plekken 
  • Zwakke of pijnlijke spieren

 

Deze klachten kunnen als vervelend worden ervaren maar trekken na een paar uur tot een paar dagen weer weg. In uitzonderlijke gevallen zijn de klachten erger, zoals moeite met ademen of praten. Neem dan altijd direct contact op met je arts!

 

Is botox veilig?

Al ruim 30 jaar wordt botox volop gebruikt in de medische wereld. Het is een veilig geneesmiddel en het is nauwkeurig getest op eventuele bijwerkingen voor dat het op de markt is gebracht. Bij Oran aesthetics gebruiken we uiteraard alleen injecties die goedgekeurd zijn. Over de veiligheid van botox hoef je je dus geen zorgen te maken.

 

Wat kost botox tegen migraine? 

De kosten van botox behandelingen tegen migraine verschillen per kliniek, het aantal injecties en de verschillende zones die behandeld moeten worden. De gemiddelde kosten van de botox behandelingen liggen ongeveer rond de €200,-. 

 

Wat kost botox in onze kliniek? Bij Oran Aesthetics willen we graag door middel van betaalbare prijzen, de wereld van de cosmetische behandelingen voor iedereen toegankelijk maken en houden. Ben je benieuwd naar onze prijzen? Deze kun je terugvinden in het prijzenoverzicht. 

 

Wordt botox behandeling tegen migraine vergoed? 

Een botox behandeling kan cosmetisch of medisch van aard zijn. Verzekeraars vergoeden cosmetische ingrepen vrijwel nooit.

 

Wil je een botox behandeling laten uitvoeren op basis van medische aard? Dan is het verstandig om eerst langs je huisarts te gaan voor een doorverwijzing. Verzekeraars vragen vaak om een doorverwijzing van een arts. Hierop moet de arts aantonen dat de botox behandeling voor het oplossen van medische klachten is en dat alle andere behandelingen zonder resultaat zijn geweest. Maar let op: lang niet alle verzekeraars vergoeden een botox behandeling tegen migraine. Vraag dit dus altijd goed na bij je eigen verzekeraar en bespreek wat de opties zijn!

 

Wat zijn de ervaringen met botox tegen migraine?

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de mensen die de behandeling ondergaan, een positieve uitkomst hebben en aanzienlijk minder last hebben van migraineaanvallen.

 

Wil je meer informatie over de behandeling wat betreft botox tegen migraine? Wij lichten u graag alles toe in een vrijblijvend adviesgesprek.

Direct een afspraak maken voor een botox behandeling tegen migraine? Een afspraak maken kan gemakkelijk en snel via ons online boekingssysteem, telefonisch via (020) 215 7338 of mailen naar info@oranaestetics.nl.

Migraine

ook leuk