De meestgestelde vragen over een traangoot behandeling

Een van de meest populaire behandelingen van dit moment is toch wel de traangoot handeling en dat is niet voor niets. Deze behandeling zorgt ervoor dat je er weer fris, stralend en uitgeslapen uitziet zonder een dure operatie of lange hersteltijd. Overweeg je een traangoot behandeling? Maak dan direct een afspraak met onze specialisten of lees snel verder over de meestgestelde vragen over een traangoot behandeling! 

In deze blog kan je het antwoord vinden op de volgende vragen: 

 • Wat is een traangoot behandeling?
 • Wat zijn de oorzaken van wallen, te duidelijke traangoten en donkere kringen onder de ogen?
 • Hoelang blijft een traangoot behandeling zichtbaar?
 • Is een traangoot behandeling pijnlijk?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van een traangoot behandeling met fillers?
 • Voor wie is een traangoot behandeling geschikt?
 • Wat voor filler gebruiken jullie? 

Wat is een traangoot behandeling? 

Een traangoot behandeling is een van onze injectable behandelingen met fillers. Het is een cosmetische behandeling waarbij wallen of donkere kringen onder je ogen kunnen worden opgevuld met fillers. Onze specialisten adviseren je altijd over de beste behandeling voor jouw wallen of donkere kringen onder je ogen. 

De traangoten ontstaan door volumeverlies onder de ogen en dat kan verschillende oorzaken hebben, maar met een filler behandeling vul je dit verloren volume gemakkelijk aan en is je vermoeide uiterlijk direct verleden tijd. 

De behandeling zelf begint met het maken van een aantal voor en na foto’s en het invullen van de gezondheidsverklaring en het toestemmingsformulier. Wanneer je deze hebt ingevuld kunnen we starten met de behandeling. Het gebied onder en rondom de ogen wordt zorgvuldig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Daarna wordt, met behulp van een canule, filler geïnjecteerd in het gebied van de traangoot. Het volume wordt herstelt en je oogt meteen minder vermoeid. Je krijgt na de behandeling een ice pack voor wat verkoeling van het behandelde gebied. 

Wat zijn de oorzaken van wallen, te duidelijke traangoten en donkere kringen onder de ogen? 

De voornaamste oorzaak van wallen, (té) duidelijke traangoten en donkere kringen onder de ogen is volumeverlies in het betreffende gebied. Dit ontstaat veelal door het ouder worden en het afnemen van de collageenproductie. Wanneer er bij jongeren donkere kringen of diepe traangoten aanwezig zijn, heeft het vaak een genetische oorzaak. Daarnaast heeft je leefstijl ook invloed op je uiterlijk. Denk daarbij aan slecht slapen, roken, bepaalde ziektes of aandoeningen en veel zonnen. 

Hoelang blijft een traangoot behandeling zichtbaar? 

Na een traangoot behandeling zie je er direct fris en uitgeslapen uit. Dit resultaat blijft veelal 10 tot 14 maanden zichtbaar. Daarna kun je eventueel kiezen voor een touch-up. 

Een touch-up is een herhaal behandeling waarbij het verloren volume weer wat wordt aangevuld. 

Is een traangoot behandeling pijnlijk? 

Nee, de behandeling wordt door onze cliënten niet bestempeld als pijnlijk. Fillers hebben standaard een pijnstillende component en je voelt dus enkel een prikje. 

Na de behandeling krijg je een ice pack om het behandelde gebied een beetje te koelen. 

Hoelang duurt een traangoot behandeling? 

Een traangoot behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Vooraf vullen we samen een aantal formulieren in en maken we een aantal foto’s. Je krijgt dan mooie voor en na fotos van een traangoot behandeling. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een traangoot behandeling met fillers? 

Onderstaand kun je de voordelen van onze traangoot behandeling lezen. Wil je meer informatie of heb je twijfels over een traangoot behandeling? Neem dan altijd contact op met onze kliniek. We voorzien je graag persoonlijk van de juiste informatie. 

Voordelen van een traangoot behandeling: 

 • Deze behandeling heeft een zeer korte hersteltijd van maximaal 2 weken. 
 • Het aanbrengen van de fillers is vrijwel pijnloos. 
 • Door het gebruik van hyaluronzuur is nauwelijks risico op een allergische reactie. 
 • Het injecteren van fillers is veilig en de stof wordt door het lichaam zelf afgebroken. 
 • Mocht je niet tevreden zijn met de behandeling dan is het mogelijk deze weer ongedaan te maken door het inspuiten van een tegenwerkende stof. 

Omdat we graag eerlijk zijn over cosmetisch ingrepen kun je hieronder lezen over de nadelen van een traangoot behandeling. 

Nadelen: 

 • Aan elke medische ingreep zijn risico’s verbonden. Zorg dus dat je je inleest en weet waar je aan begint. 
 • De fillers voor traangoten zijn van tijdelijke aard en worden door het lichaam zelf afgebroken. Het nadeel hiervan is dat de opvullende werking ervan dus afneemt en je na ongeveer 14 maanden weer nieuwe traangoot fillers nodig hebt. Je kan dan kiezen voor een touch-up. 
 • Het gebied dat behandeld is kan tijdelijk rood of gezwollen zijn. Dit trekt echter snel weg. 

Voor wie is een traangoot behandeling geschikt? 

Vanaf je 25ste levensjaar neemt de collageenproductie af en kan het dus gebeuren dat je wallen, diepe traangoten of donkere kringen onder je ogen krijgt. Dit zien we dus veelal pas vanaf 25 jaar en ouder. Afhankelijk van het type donkere kringen of wallen is een traangoot behandeling meestal de beste oplossing. Wanneer je erg veel vocht vasthoudt onder je ogen, kan het soms voorkomen dat deze behandeling niet geschikt is voor je. Onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een traangoot behandeling. 

Je kan hier een afspraak maken voor een kosteloos consult over de mogelijkheden voor een traangoot behandeling. 

Wat voor fillers gebruiken jullie? 

In onze kliniek gebruiken wij enkel de allerbeste A-merk fillers. Deze zijn bewezen effectief en hebben weinig tot geen bijwerkingen of allergische reacties. Onze fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Dit een een lichaamseigen stof die vaak gebruikt wordt voor dit type filler behandelingen.

ook leuk