Liquid Facelift: top 10 meest gestelde vragen

Inhoudsopgave

Een liquid facelift is een populaire, niet-chirurgische methode om rimpels en volumeverlies in het gezicht te verminderen. De behandeling maakt gebruik van injectables, zoals hyaluronzuur fillers en radiesse, om de huid te hydrateren, te liften en te verstevigen. Benieuwd of een liquid facelift iets voor u is? Lees de uitgebreide antwoorden op de top 10 meest gestelde vragen.

Wat is een liquid facelift?

Een liquid facelift is een verzamelnaam voor verschillende injecteerbare behandelingen die worden toegepast om het gezicht te verjongen. Fillers worden gebruikt om volumeverlies te corrigeren, rimpels te vullen en plooien te verminderen. Hyaluronzuur hydrateert de huid en stimuleert de collageenproductie voor een stevigere en gladdere teint. De behandeling kan worden toegepast op verschillende gebieden, zoals:

 • Jukbeenderen: Het herstellen van het volume en de definitie om een jeugdige en verfijnde uitstraling te bevorderen.
 • Ingevallen wangen: Het opvullen en verstevigen van de wangen om een voller, gezonder aanzicht te creëren.
 • Kincorrectie: De contouren en harmonie van het gezicht te verbeteren, wat bijdraagt aan een meer gebalanceerd en esthetisch aantrekkelijk uiterlijk.
 • Ingevallen slapen: Het opvullen van de slapen om de natuurlijke contouren van het gezicht te herstellen, wat bijdraagt aan een evenwichtige en jeugdige uitstraling.

 • Mond: Marionetlijnen, liplijnen en rimpels rond de mond

 • Kaaklijn: Verslapping van de kaaklijn en dubbele kin

Voor wie is een liquid facelift geschikt?

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van volumeverlies, rimpels, ingevallen wangen, marionetlijnen en een verslapte huid. Het is een goed alternatief voor mensen die geen operatie willen ondergaan of die al een operatie hebben ondergaan en de resultaten willen optimaliseren. De behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen met auto-immuunziekten of allergieën voor de gebruikte injectables.

Wat zijn de voordelen van een liquid facelift?

De voordelen zijn onder andere:

 • Geen operatie: De behandeling is minimaal invasief en er is geen hersteltijd.
 • Natuurlijk resultaat: De injectables worden subtiel toegediend om een natuurlijke verjonging te creëren.
 • Snel resultaat: De effecten zijn direct zichtbaar en kunnen 9 tot 12 maanden aanhouden.
 • Veilig en effectief: De behandeling is goedgekeurd door de FDA en wordt uitgevoerd door ervaren artsen.
 • Flexibel: De behandeling kan worden aangepast aan uw individuele behoeften en wensen.
 • Kortere behandelduur: In vergelijking met een chirurgische facelift, is de behandelduur van een liquid facelift aanzienlijk korter.
 • Minder risico’s: De kans op complicaties is lager dan bij een chirurgische facelift.
Liquid facelift voor na resultaat before after result

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt doorgaans 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de te behandelen gebieden, de hoeveelheid injectables en de ervaring van de arts.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is nagenoeg pijnloos. De arts kan verdovende crème gebruiken om het gebied te verdoven.

Wat zijn de kosten van een liquid facelift?

De kosten variëren van € 550 tot € 1.250, afhankelijk van de te gebruiken injectables, de hoeveelheid en de te behandelen gebieden.

Hoe lang duren de resultaten?

De resultaten kunnen 9 tot 12 maanden aanhouden, maar dit kan per persoon verschillen. Factoren die de duur van de resultaten beïnvloeden zijn onder andere:

 • Het type filler
 • De hoeveelheid filler
 • De locatie van de injectie
 • De leefstijl

Is er een hersteltijd?

Nee, er is geen hersteltijd. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. In sommige gevallen kan er wat lichte zwelling of roodheid optreden, maar dit verdwijnt vanzelf binnen een paar dagen.

Waar kan ik een liquid facelift laten uitvoeren?

Kies altijd voor een ervaren en gekwalificeerde arts, zoals een cosmetisch arts of dermatoloog. Vraag naar hun ervaring met liquid facelifts en bekijk foto’s van voor- en nabehandelingen. Bij Oran Aesthetics bent u ervan verzekerd dat de behandeling met expertise wordt uitgevoerd. Tevens bieden wij stipte nazorg na een behandeling.

Samenvatting

Wilt u meer informatie over een liquid facelift of wilt u een afspraak maken voor een consult? Neem dan gerust contact met ons op.

Liquid facelift before after resultaat

ook leuk