Meer volume in je gezicht? Probeer jukbeenderen fillers!

Ben je volume in je gezicht aan het verliezen door de jaren die voorbij vliegen, heb je geen sprekende contouren van jezelf of wil je gewoon voldoen aan het perfecte schoonheidsideaal? Wangen opvullen met jukbeenderen fillers kunnen de oplossing zijn!

 

Wat zijn jukbeenderen fillers?

 

Een filler is een gel die door middel van kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd. De fillers die vaak worden gebruikt in klinieken zijn gebaseerd op hyaluronzuur. Dit is een stof die vanzelfsprekend al in je lichaam aanwezig is. De stof zorgt voor hydratatie en bevordert het effect van collageen. Naarmate je ouder wordt neemt de hyaluronzuur in het lichaam af en veroudert de huid. Fillers gaan dit proces tegen. Ook in onze kliniek maken we gebruik van fillers die gebaseerd zijn op hyaluronzuur.  

 

Waarom jukbeenderen fillers?

 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor wangen opvullen om de jukbeenderen beter uit te laten komen.

 

Heb je van nature al mooie jukbeenderen? Naarmate je ouder wordt komt er een punt dat het volume in je gezicht zal verminderen. Zoals hierboven al aangegeven komt dit door het afnemen van de stof hyaluronzuur in je lichaam. Het verliezen van volume kan bijvoorbeeld zorgen voor wallen, een vermoeide uitstraling en rimpels. Een behandeling voor het opvullen van de jukbeenderen zorgt in dit geval voor herstel van je natuurlijke contouren en een frisse look.

 

Daarnaast kan het zijn dat je niet gezegend met sprekende jukbeenderen maar hier wel altijd van gedroomd hebt. In dit geval kan wangen opvullen met fillers ook een goede oplossing zijn. Bij deze behandeling worden de wangen als het ware gelift waardoor er een voller effect in je gezicht ontstaat. 

 

Benieuwd naar hoe de behandeling eruit ziet? Lees hier meer.

 

Hoeveel milliliter filler heb ik nodig? 

 

Voor de wangen opvullen gebruiken klinieken verschillende soorten aantal milliliters. Waar de een al tevreden is met 2 ml, is de ander dat pas bij 4 ml. Vaak gaan artsen opbouwend te werk en beginnen ze bij 1 of 2 ml. Elk gezicht is anders en ieder persoon wil andere resultaten bereiken. Het is dus aan te raden om langs te gaan bij een kliniek voor een adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek beoordeelt de arts wat het  beste bij jouw gezicht past. Het maken van een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek in onze kliniek kan hier

 

Hoe lang duurt het voor je resultaat ziet na de behandeling?

 

Na de behandeling zie je vrijwel meteen resultaat. De behandelde zones kunnen er eerst wat gezwollen en blauw uit zien. Dit is een normale reactie van de huid en gaat binnen een paar uur tot een paar dagen weer over. Door het opzwellen van de huid schrikken veel mensen van het eerste ‘’scherpe’’ resultaat. Geen zorgen: de zwelling neemt geleidelijk af en het uiteindelijke resultaat is ongeveer na 14 dagen zichtbaar. 

 

Hoe lang blijven jukbeenderen fillers zitten?

 

Het resultaat van een filler behandeling is niet permanent maar altijd tijdelijk. Hoe lang de fillers uiteindelijk zullen blijven zitten is niet helemaal nauwkeurig te zeggen. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal milliliter dat gezet is, je type huidstructuur en hoe snel je stofwisseling is. Na de behandeling is het uiteindelijke resultaat na 14 dagen zichtbaar en begint je lichaam vanaf dat punt de stof weer heel langzaam af te breken. Het resultaat blijft ongeveer 8 tot 12 maanden zichtbaar. Mocht je tevreden zijn met het resultaat dan is het mogelijk om de behandeling te herhalen. 

 

Nazorg van jukbeenderen fillers 

 

Voor het zorgen van een optimaal resultaat en om risico’s zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende nazorg punten:

 

  • Geen alcohol drinken de eerste 48 uur. Alcohol werkt bloedverdunnend en dit neemt risico’s met zich mee.
  • Niet roken de eerste 24 uur.
  • Vermijd 14 dagen lang UV-licht, zonlicht, zonnebanken en sauna’s.
  • Geen crème of make-up gebruiken het eerste uur.
  • Vermijd druk op het gezicht de eerste paar dagen. 

 

Mochten er ernstige complicaties optreden zoals bijvoorbeeld een ontsteking, neem dan altijd direct contact op met je arts!

 

Risico’s van jukbeenderen fillers

 

Zijn er risico’s verbonden aan het plaatsen van fillers? Ja, die zijn er. De behandeling is nooit zonder risico’s en de arts licht je hier van te voren goed over in. Wanneer je de behandeling bij een ervaren arts uitvoert zijn de risico’s wel vaak minimaal. De meest voorkomende risico’s zijn:

 

  • Niet het gewenste resultaat
  • Het zichtbaar worden van de filler
  • Het ontstaan van harde bulten in de behandelde zone
  • Allergische reactie

 

Mochten deze complicaties ontstaan zijn de fillers makkelijk te verwijderen. Hiervoor wordt hyaluronidase gebruikt. Deze stof zorgt ervoor dat hyaluronzuur versneld afbreekt.

 

Doet de behandeling pijn? 

 

De behandeling van de wangen opvullen duurt maar 20 tot 30 minuten en doet over het algemeen geen pijn. Wanneer je gevoelig bent voor prikjes brengt de arts vaak een verdovende crème aan op de jukbeenderen. De crème maakt je huid minder gevoelig waardoor de prikjes bijna niet voelbaar zijn. Na de behandeling kunnen de behandelde zones een paar dagen geïrriteerd zijn. Dit gaat vanzelf over.

 

Wat zijn de kosten van jukbeenderen fillers?

 

De kosten van een jukbeenderen behandeling verschillen per kliniek. Deze kosten hangen af van het aantal milliliters en het aantal injecties die gezet worden. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 200 en 600 euro. Bij Oran Aesthetics hanteren we verschillende filler pakketten met verschillende prijzen. Benieuwd naar de prijzen van deze pakketten? Deze kun je terugvinden in het prijzenoverzicht

 

Wil je meer informatie over de behandeling? Wij lichten u graag alles toe in een vrijblijvend adviesgesprek.

Direct een afspraak maken voor een behandeling van jukbeenderen fillers? Een afspraak maken kan gemakkelijk en snel via ons online boekingssysteem, telefonisch via (020) 215 7338 of mailen naar info@oranaestetics.nl.

ook leuk