Past jouw uiterlijk niet meer bij hoe jij je voelt? Fillers kunnen helpen!

In de loop der tijd krijgt vrijwel iedereen er ‘last’ van. Er ontstaan lijntjes en rimpels in je gezicht. Dit is een natuurlijk proces dat versterkt wordt door bijvoorbeeld zonlicht maar ook door het feit dat je lichaam steeds minder collageen gaat aanmaken als je ouder wordt. Daarnaast is er ook altijd een genetische component. Soms kan het gebeuren dat je er moe of nors uit gaat zien door veroudering van je huid en dat is natuurlijk zonde. Zeker wanneer je je topfit voelt maar je gezicht overmatig tekenen van veroudering vertoont. 

Dat is het moment om fillers in overweging te nemen. In deze blog gaan we in op alles wat met fillers te maken heeft en hoe fillers jou weer een stralend en fris uiterlijk kunnen geven; bijvoorbeeld door een traangoot behandeling, rokerslijntjes behandeling of een gehele liquid facelift. Fillers zijn dé oplossing voor een stralend voorkomen dat past bij hoe jij je voelt! 

Wat zijn fillers?

Fillers zijn de verzamelnaam voor een aantal cosmetische behandelingen waarbij een middel in je huid wordt geïnjecteerd om zo de uitstraling of vorm van het gezicht te verbeteren. Fillers staan dan ook wel bekend als injectables, wat simpelweg injecteerbaar betekent. Er bestaan verschillende soorten fillers en deze worden voornamelijk gebruikt door gespecialiseerde cosmetische artsen zoals onze specialisten van Oran Aesthetics.  

Een filler wordt gebruikt om plaatselijk volumeverlies in het gezicht op te vangen en daarmee dus rimpels te verminderen. Denk daarbij aan rokerslijntjes opvullen, ingevallen wangen minder zichtbaar maken maar ook een traangoot behandeling waarmee een vermoeid uiterlijk weer stralend en fris wordt. Een filler doet dus eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden: iets opvullen. 

Naast fillers wordt er ook geregeld gebruik gemaakt van botox. Botox is echter geen filler maar een spierontspanner waardoor rimpels verminderen en dus minder zichtbaar worden. Botox wordt onder andere gebruikt voor het verminderen van kraaienpootjes. Dus wanneer je last hebt van meerdere tekenen van huidveroudering kan een combinatie van fillers en botox een goede oplossing zijn. 

Fillers injecteren 

Fillers worden ook wel injectables genoemd en dat is omdat ze in de huid worden ingebracht door middel van een injectienaald. De arts maakt dan gebruik van een hele dunne naald en je voelt enkel een prikje. Dit komt omdat de filler vaak gecombineerd wordt met pijnstillers. Je voelt dus enkel de naald en niet het inbrengen van de filler. Soms zal je cosmetisch specialist ervoor kiezen om je huid vooraf nog extra te verdoven. Uiteraard bespreekt jouw specialist dat met je voor aanvang van de behandeling. De behandeling duurt meestal tussen de 15 en 20 minuten en je krijgt vaak meerdere injecties om het gehele gebied gelijkmatig op te vullen. 

Daarna kan je huid wat gevoelig zijn maar dit trekt snel weg en je ziet gelijk resultaat. 

Soorten fillers

Er bestaan een aantal verschillende soorten fillers. Het verschil tussen de fillers zit in het soort werkzame stof dat ze bevatten. Elke filler wordt op vrijwel dezelfde manier ingebracht, namelijk met een dunne injectienaald. 

De meest gebruikte filler is een hyaluronzuur filler maar ook collageenstimulerende fillers worden toegepast. 

Filler met hyaluronzuur

Fillers kunnen dus verschillende werkzame stoffen bevatten en een van deze werkzame stoffen is hyaluronzuur.

Een hyaluronzuur filler wordt voornamelijk gebruikt om het volume in je gezicht terug te brengen op plekken waar het is afgenomen. Ook rimpels kun je gemakkelijk vervagen met een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die daarnaast ook nog vocht kan vasthouden. Dit is natuurlijk een fijne combinatie die naast een afname van rimpels ook zorgt voor een soepele huid en gehydrateerde huid. 

De kans op allergische reacties op deze stof is ook nog eens heel erg klein. Het lichaam breekt de filler uiteindelijk zelf af. 

Fillers blijven lang zichtbaar 

Fillers hebben als voordeel dat ze direct resultaat geven en lang zichtbaar blijven. Afhankelijk van het behandelde gebied kan een filler tot wel enkele jaren blijven werken en ben je dus langdurig verlost van tekenende rokerslijntjes of diepe wallen dankzij onze traangoot behandeling. 

Veiligheid van fillers

Fillers worden al langere tijd gebruikt en er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de veiligheid. De veiligheid werd met deze onderzoeken bevestigd. Oran Aesthetics maakt voor filler behandelingen alleen gebruik van de beste A-merk fillers die verkrijgbaar zijn. Daarnaast gebruiken we fillers die al geruime tijd worden gebruikt en waarvan de veiligheid en de effectiviteit dus al is bewezen. Wanneer er, in uiterst zeldzame gevallen, complicaties optreden kan hyaluronzuur goed opgelost worden met Hyason, een oplosvloeistof. Dit komt goed van pas wanneer het nodig is om achteraf wat volume te corrigeren. 

Filler behandelgebieden 

Fillers kunnen uitstekend worden toegepast voor de volgende behandelingen: 

 • Slapen opvullen
 • Traangoot behandeling
 • Jukbeenderen
 • Neuscorrectie
 • Wangen opvullen
 • Neus-lippenplooi
 • Rokerslijntjes
 • Kaaklijn verstrakking
 • Mondhoekplooi
 • Lippen opvullen
 • Kincorrectie
 • Liquid facelift

Wanneer kies je voor fillers

Fillers kunnen je helpen om er weer stralend en fris uit te zien. Past jouw uiterlijk misschien niet meer bij hoe je je voelt of zie je er altijd vermoeid uit terwijl je heerlijk geslapen hebt? Dan is een filler behandeling wellicht de oplossing. Onze specialisten beantwoorden graag je vragen en kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden van fillers. 

Wil je direct een afspraak maken voor een consult met onze filler specialisten? Maak dan direct een afspraak via onze online agenda. Ook voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek over de mogelijkheden kun je uiteraard contact met ons opnemen. 

ook leuk