Sculptra bilvergroting: 7 dingen die je wilt weten

Ben je ontevreden over je billen? Misschien zijn ze door de jaren heen wat ingezakt en is het volume afgenomen. Het liefst zou je de contouren van je billen weer in ere herstellen, het volume vergroten en je weer prachtig voelen. Maar dan het liefst zonder ingrijpende operatie. Dat is precies wat de Sculptra bilvergroting voor je kan doen. 

In dit blog leggen we alles uit over deze bijzondere behandeling. Wat is Sculptra nu precies? Is het hetzelfde als filler behandelingen? Hoe werkt een behandeling en hoe lang duurt het? 

Ook staan we stil bij de resultaten van Sculptra en de voordelen van het vergroten van je billen zonder een operatie. Natuurlijk geven we je ook een inkijkje in de kosten. Zo weet jij straks alles wat je moet weten over deze behandeling. Kortom: wij leggen je alles uit over de Sculptra bilvergroting. 

#1. Wat is Sculptra? 

Sculptra is een zogenoemde injectable, een overkoepelende categorie van non-invasieve behandelingen. Dit betekent dat er niet in het lichaam hoeft te worden gesneden tijdens de behandeling. Sculptra wordt ook wel poly-L-melkzuur of bio-stimulerende filler genoemd. 

Dit middel is ontworpen voor het opvullen van rimpels. Ook geeft het volume terug waar dat nodig is. Sculptra stimuleert de aanmaak van collageen in de huid. Naarmate we ouder worden stopt ons lichaam namelijk met het aanmaken van collageen waardoor huidveroudering optreedt. 

Door het produceren van collageen zorgt je lichaam er zelf voor dat de Sculptra behandeling effect heeft. Sculptra geeft jouw lichaam dus eigenlijk een zetje om zichzelf te gaan herstellen.

#2. Sculptra is niet hetzelfde als bil fillers

Is Sculptra dan eigenlijk gewoon een filler? Nee, dit middel is niet hetzelfde als billen fillers. Een reguliere filler bestaat namelijk uit hyaluronzuur, een heel ander middel. Hyaluronzuur zorgt net als Sculptra voor volume, maar het werkt op een andere manier.

Een reguliere filler zorgt voor direct resultaat. Dit resultaat houdt ongeveer negen maanden aan en kan daarna weer worden herhaald. Vaak wordt hyaluronzuur gebruikt voor diepe rimpels en het opvullen van specifieke gebieden. Bij veel volumeverlies zal er veel van dit middel nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. 

Sculptra werkt anders dan billen opvullen met fillers. Het middel zorgt ervoor dat je lichaam zelf aan de slag gaat met het aanmaken van collageen. Hierdoor is het resultaat niet direct zichtbaar, maar houdt het wel langer aan. 

#3. De resultaten van een Sculptra billen behandeling

Het resultaat van een Sculptra behandeling is een bijzonder natuurlijke lift van de billen. Doordat het middel zorgt voor het geleidelijk opbouwen van collageen oogt het resultaat natuurlijk en passend bij je lichaam. 

Sculptra kan, naast het liften van je billen, onder andere zorgen voor minder rimpels, hipdips en cellulite. Het kan zelfs het resultaat hebben dat ze volledig verdwijnen. Ook zorgt het middel voor een betere huidstructuur, meer volume en perfecte contouren.

#4. Hoe werkt een Sculptra behandeling?

De resultaten van de Sculptra bilvergroting zijn zeker bijzonder. Maar welke Sculptra behandeling gaat hieraan vooraf? En hoelang duurt een bilvergroting?

Natuurlijk begint iedere behandeling met een intakegesprek bij onze specialist. Hierbij worden je wensen in kaart gebracht en zal de arts een behandelplan op maat voorstellen. 

De behandeling zelf duurt vrij kort. Met behulp van een canule wordt Sculptra in de diepere lagen van de huid geïnjecteerd. In de loop van de dagen die volgen neemt je lichaam dit vanzelf op.

#5. Hoe lang blijft het Sculptra resultaat zichtbaar?

Je zult even geduld moeten hebben voordat je het resultaat van de behandeling kunt zien. Vanaf ongeveer zes weken na de behandeling wordt het verschil merkbaar. De resultaten worden heel langzaam en geleidelijk zichtbaar. De collageenproductie moet namelijk op gang komen en dit heeft even tijd nodig.

Maar zodra dit is gebeurd kan het resultaat tot wel twee jaar aanhouden. Dit is een stuk langer dan bij reguliere fillers. Natuurlijk is het resultaat persoonsafhankelijk en afhankelijk van veel andere factoren. Tijdens het voortraject zal hier uiteraard goed naar worden gekeken om te zien of de behandeling bij je past.

Gratis consult aanvragen voor een bilvergroting?

#6. Voordelen billen vergroten zonder operatie

Je billen laten vergroten zonder operatie heeft ontzettend veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je veel minder lang van de ingreep hoeft te herstellen. De eerste week mag je niet sporten, naar de sauna of de zonnebank. Ook kunnen er wat zwellingen en verkleurde plekken zichtbaar zijn, maar dit trekt vanzelf weg. 

Je hoeft niet thuis te blijven of te wachten totdat bijvoorbeeld hechtingen eruit kunnen worden gehaald. Daardoor heeft een non-invasieve behandeling zoals Sculptra een veel minder grote nasleep dan invasieve behandelingen. 

#7. Hoeveel kost billen vergroten?

De kosten voor het vergroten van je billen hangen samen met het type ingreep. Een invasieve cosmetische ingreep is veelal duur. Zo’n ingreep is namelijk een echte operatie waarbij de kosten hoger liggen dan bij een andere behandeling. De kosten van een Sculptra bilvergroting zijn beperkt omdat het een niet-invasieve ingreep is. Het is geen operatie, er is geen narcose nodig en je kan meteen weer naar huis. 

Een bil vergroting met Sculptra is dus een stuk goedkoper dan een bilvergroting door middel van een operatie. Oran Aesthetics maakt de wereld van cosmetische behandelingen voor het grote publiek toegankelijk. Daarom hanteren wij betaalbare prijzen voor al onze behandelingen. Een overzicht van de Sculptra prijzen van Oran Aesthetics vind je hier.

Overweeg je een Sculptra behandeling en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Oran Aesthetics. Tijdens een gratis consult lichten we graag alles toe over de behandelingen en beantwoorden we al je vragen. Een afspraak maken kan via onze website, telefonisch via +31621607264 of door een email te sturen naar info@oranaesthetics.nl.

ook leuk