Vanaf welke leeftijd mag je een lipfiller behandeling?

Lipfillers in Amsterdam zijn razend populair. Het is dan ook één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen wereldwijd. Lipfillers zien we in de praktijk dan ook terugkomen bij vele grote en internationale sterren. Sterren als Kylie Jenner, Kim Kardashian en Gaby Blaaser laten op hun socials zien dat volle lippen tot het schoonheidsideaal van vandaag de dag behoren.

 

Wat zijn lipfillers?

Lipfillers zijn injecties die uw lippen meer volume geven. Het is een soort van dermale vuller dat zorgt voor vollere en getuite lippen. Door middel van kleine prikjes worden de injectables van lipfillers in de lippen geïnjecteerd. De geïnjecteerde botox zorgt ervoor dat de lippen vervolgens opgevuld en voller worden.

 

Naarmate je ouder wordt, kunnen je lippen volume verliezen. Lipfillers wordt dan ook veel gebruikt om de volume van de lippen te herstellen of het volume verder op te schalen voor een mooiere hoeveelheid volume.

 

Zijn lipfillers gevaarlijk?

Wanneer je een lipfiller behandeling bij een vertrouwelijke kliniek laat uitvoeren, is een lip filler behandeling niet gevaarlijk. Bij onze lipfiller kliniek in Amsterdam gebruiken we enkel de beste fillers, waardoor lipfillers geen gevaar met zich mee brengen.

 

Bij Oran Aesthetics gebruiken onze artsen alleen tijdelijke fillers. Dit zijn fillers van topniveau die veelvuldig gebruikt woorden in de cosmetische wereld. De effectiviteit en veiligheid van de fillers zijn daardoor volledig bewezen. Overal zijn de fillers die wij bij een lipfiller behandeling in Amsterdam gebruiken gebaseerd op hyaluronzuur. Dit houdt in dat de filler uit natuurlijke stoffen bestaat. Deze natuurlijke stoffen komen al voor in het lichaam, waardoor dit geen schadelijke of gevaarlijke impact op het lichaam heeft. Bovendien is hyaluronzuur biologisch afbreekbaar.

 

Hoe gaat een lipfiller behandeling in zijn werk?

Een lipfiller behandeling is snel en vrijwel pijnloos. Tijdens de behandeling worden je lippen voorzien van injectables. Injectables zijn kleine injecties die een dosering botox bevatten om het volume van de lippen te vergroten. De behandeling bestaat dus uit een aantal injecties waarmee de juiste hoeveelheid lip filler op de juiste plekken in de lip geïnjecteerd worden.

 

Wanneer je kiest voor lipfillers in Amsterdam, kom dan gerust langs bij Oran Aesthetics. Bij Oran Aesthetics gaan we altijd voor het best mogelijke resultaat voor jou. Voordat je een lipfiller behandeling bij ons neemt, krijg je bij ons dan ook een deskundig intakegesprek met een arts die de mogelijkheden voor jouw gewenste resultaat bekijkt.

 

Wat te doen na een lip filler behandeling

Je mag er vanuit gaan dat je na een fillerbehandeling in onze kliniek in Amsterdam er beter uitziet zonder dat je daar enig ongemak van hebt. Wanneer het nodig is krijg je na de behandeling een ice-pack van ons mee om het behandelde gebied wat te koelen. 

 

Wel is het belangrijk om tot de derde dag na de behandeling te wachten voordat je weer gaat sporten. Er mag namelijk niet te veel druk op de lippen uitgevoerd worden. Ook mag het behandelde gebied niet gemasseerd worden en kun je de eerste week niet naar de sauna of zonnebank.

 

Vanaf welke leeftijd lipfillers?

In Nederland geldt een wettelijke leeftijd van 18 jaar voor cosmetiche behandelingen zoals lipfillers. Je moet dus minimaal 18 jaar oud zijn om je lippen te laten behandelen met lipfillers. Omdat 18 jaar de leeftijd is die in Nederland voor alle cosmetische behandelingen en ingrepen geldt kan er voor een lipfiller behandeling geen uitzondering gemaakt worden.

 

Wat zijn de kosten voor een lipfiller behandeling? 

De kosten voor een lipfiller behandeling is afhankelijk per kliniek, de kwaliteit fillers dat men gebruikt en de hoeveelheid hyaluronzuur die je in je lippen laat injecteren. De gemiddelde kosten voor een lipfiller behandeling ligt dan ook tussen de €300 en €600.

 

Bij het nemen van lipfillers is het van groots belang dat je niet enkel naar de prijs kijkt, maar voornamelijk naar de kwaliteit van de fillers die een kliniek gebruikt. Een lage kwaliteit fillers of het gebruik maken van een andere soort injectables kan schadelijke gevolgen hebben. Wees hier alert op!

 

Bij Oran Aesthetics houden we realistische prijzen aan voor al onze behandelingen. Onze missie is namelijk om de wereld van cosmetische behandelingen toegankelijk te maken voor iedereen. Ben je benieuwd naar al onze prijzen? Bekijk dan ook onze tarievenpagina.

 

Wordt een lipfiller behandeling vergoed?

Een (vrijwillige) cosmetische behandeling dat geen medische oorzaak kent, wordt in Nederland niet door de zorgverzekeraar vergoedt. Indien er wel sprake van een medische oorzaak is, dien je via de huisarts een aanbeveling of doorverwijzing aan te kunnen tonen. Indien dit van toepassing is, is het ook noodzakelijk om voor het afnemen van een lip filler behandeling eerst contact met de zorgverzekeraar op te nemen. Hiermee voorkom je misverstanden rondom een vergoeding voor derma fillers.

 

Hoe lang blijven lipfillers zitten? 

De duur waarop lipfillers blijven zitten varieert per persoon en kwaliteit fillers. Wanneer je naar een gemiddelde lipfiller behandeling kijkt, ervaar je bij lipfillers met hyaluronzuur gedurende 8 tot 12 maanden volle lippen.

 

Met onze lipfillers in Amsterdam, mag je er vanuit gaan dat de fillerbehandeling je geen ongemak zal opleveren. Bovendien, is het met lipfillers ook mogelijk om asymmetrische lippen of lipcontouren naar wens te verbeteren.

 

Lipfiller behandeling Amsterdam

Wil je ook graag vollere lippen? Bij Oran Aesthetics houden we realistische prijzen aan voor al onze behandelingen. Voor een lipfuller behandeling in Amsterdam kan je altijd bij ons langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek zal een van onze cosmetische artsen je adviseren over de mogelijkheden. Hiermee zorgen wij dat je over voldoende informatie beschikt zodat je een weloverwogen beslissing voor het wel of niet nemen van lipfillers kunt maken.

 

Direct een afspraak voor lipfillers maken kan gemakkelijk en snel via ons online boekingssysteem, telefonisch via (020) 215 7338 of mailen naar info@oranaestetics.nl.

ook leuk