Wat is sculptra? Wij leggen het uit!

Misschien heb je er al eens van gehoord: de filler Sculptra. Een goed alternatief voor allerlei soorten cosmetische behandelingen waardoor een operatie tot het verleden behoort. Ook bij Oran Aesthetics werken we met deze hoogwaardige filler. Je kunt bij ons terecht voor allerlei Sculptra behandelingen. 

Maar wat is Sculptra precies? Hoe ziet een Sculptra behandeling eruit? Welk resultaat mag je verwachten? En hoe zit het met de nazorg? Het antwoord op al deze vragen en meer vind je hieronder in deze blog!


Wat is Sculptra?

Sculptra is een zogenoemde bio-stimulerende filler. Deze filler bestaat uit poly-L-melkzuur en dit zorgt voor de groei van collageen. Collageen is een essentieel onderdeel van een gezonde, elastische en jong uitziende huid. Deze stof zorgt namelijk voor het volume in de huid waardoor rimpels en fijne lijntjes afnemen. 

Met Sculptra is het dus mogelijk om het volume van de huid te herstellen. Dit wordt vaak toegepast bij de billen of in het gezicht. Het is een uitstekend alternatief voor een buttlift en facelift. Er is geen ingrijpende operatie meer nodig waardoor het herstel en de nazorg een stuk minder tijd in beslag nemen. Ideaal!

 

Sculptra billen behandeling

Met een Sculptra billen behandeling geven we het gebied van de billen meer definitie en volume. Ben jij al lang onzeker over jouw billen omdat ze er ingedeukt of plat uitzien? Dan kunnen we er met Sculptra voor zorgen dat jouw billen ronder worden en meer vorm krijgen. Het is zelfs mogelijk om de contouren van jouw billen naar wens te shapen. 

Bij Sculptra werken we enkel met een filler die ingespoten wordt. Er komt geen implantaat of vet overdracht bij kijken. Het is dus geen operatie zoals vaak het geval is bij een traditionele buttlift. Maar Sculptra is niet alleen geschikt voor volumeherstel bij de billen. Ook bij het herstellen van cellulitis en hipdips blijkt Sculptra echt een uitkomst. 

 

Sculptra gezichtsbehandeling

De tweede populaire Sculptra behandeling is een gezichtsbehandeling. Veel mensen ervaren met de jaren dat hun gezicht volume verliest. Donkere kringen onder de ogen, hardnekkige rimpels en een slappe huid zijn veelvoorkomende problemen. Dit komt doordat de natuurlijke collageenproductie van de huid afneemt naarmate je ouder wordt.

Met Sculptra kunnen we de effecten van ouderdom uitstellen en bestrijden. Het is als het ware een natuurlijke rimpelvuller waarmee de huid geleidelijk wordt herstelt. De diepe lagen worden met Sculptra bereikt en het lichaam zet de collageenproductie weer aan. Zo wordt de huid steviger, strakker en zie je er over het algemeen een stuk jonger uit.

 

Hoe gaat een Sculptra behandeling?

Een Sculptra behandeling bij Oran Aesthetics wordt met de grootste zorg uitgevoerd. Daarom starten we altijd met een intakegesprek waarin je kennismaakt met jouw behandelaar. Alles over de behandeling wordt toegelicht en jouw wensen worden in kaart gebracht. Vervolgens stellen we een behandelplan op maat voor en schetsen we een realistisch beeld van het resultaat.

Hierna kan de behandeling direct beginnen. Dat is het fijne aan een Sculptra behandeling: het wordt ook wel een lunchtime behandeling genoemd. Je zou bij wijze van spreken in de lunchpauze bij ons langs kunnen komen. De injecties met Sculptra nemen heel weinig tijd in beslag. De dagen erna zal je lichaam de Sculptra-deeltjes opnemen waarna je steeds meer resultaat zult zien.

 

Resultaat van een Sculptra behandeling

Onze Sculptra behandelingen geven een mooie lift op een natuurlijke wijze. Voorafgaand aan de behandeling bespreken we welke resultaten haalbaar zijn en goed passen bij jouw lichaam. Het is hierbij goed om te beseffen dat het resultaat van de behandeling niet direct te zien is, maar even op zich laat wachten. De collageenproductie moet namelijk op gang komen en dat kan ongeveer 6 maanden duren.

Het resultaat van een Sculptra behandeling houdt ongeveer twee tot drie jaar aan. Het is mogelijk om de behandeling hierna te herhalen om zo de effecten te behouden.

 

Sculptra behandeling nazorg

Net als bij iedere cosmetische behandeling zijn er ook bij Sculptra een paar nazorg regels om te zorgen dat je zo weinig mogelijk last krijgt. Zo is het belangrijk om de eerste week niet te sporten en ook niet naar de sauna of zonnebank te gaan. Ook is het beter om de behandelde plek niet te masseren.

Rode of blauwe plekjes en kleine zwellingen kunnen altijd optreden. Dit is volkomen normaal en trekt vanzelf weer weg. Mocht het nodig zijn, dan krijg je na de behandeling een icepack mee om het behandelde gebied te koelen. 

 

Is Sculptra wel veilig?

Sculptra is een betrouwbaar en veilig middel. Het bestaat namelijk uit een stof die van nature al in ons lichaam voorkomt en daarmee volledig biologisch afbreekbaar is. Sculptra is al heel wat jaren op de markt. Hierdoor is het middel uitgebreid getest en volledig veilig bevonden. 

Zolang je voor een Sculptra behandeling aanklopt bij een betrouwbare, professionele cosmetische arts én je goed houdt aan de nazorg afspraken kan er vrijwel niets fout gaan.

 

Wat kost een Sculptra behandeling?

We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten wat een Sculptra behandeling kost. Hiervoor kunnen we echter alleen een richtlijn geven. Het verschilt namelijk per persoon hoeveel fillers er nodig zijn en wat de totaalprijs wordt. 

Voor een Sculptra face of een Sculptra hip-dip behandeling kun je uitgaan van ongeveer €1100. Een Sculptra buttlift behandeling kost gemiddeld €3100. Op onze tarievenpagina vind je hier meer informatie over.

 

Neem contact op met Oran Aesthetics

Heb je interesse in een Sculptra behandeling? Of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met ons via 0202157338 of info@oranaesthetics.nl. Je kunt ook direct online een afspraak inplannen via ons boekingssysteem. 

Bij Oran Aesthetics ben je in ieder geval aan het juiste adres voor het optimaliseren van jouw natuurlijke schoonheid. We helpen je graag verder!

ook leuk