Zweet je veel? Botox kan helpen!

Zweten is een natuurlijk proces in het lichaam. We zweten om onze lichaamstemperatuur constant te houden. Heb je het te warm, dan geven onze zweetklieren vocht af wat verdampt. Zo koelt onze huid af en zorgt ons lichaam zelf voor een normale temperatuur van ongeveer 37 graden. 

 

Als de zweetklieren actiever zijn dan nodig kan het zijn dat jouw lichaam overmatig zweet produceert. Dit kan erg belemmerend zijn in het dagelijks leven. Dit fenomeen wordt ook wel Hyperhidrosis genoemd. Hyperhidrosis kan leiden tot vervelende symptomen zoals constant natte oksels en een zweetlucht. Gelukkig is er een manier om overmatig zweten onder de oksels te behandelen, namelijk met Botuline Toxine.

 

Wat is botox precies?

 

Botuline Toxine, ook wel botox genoemd, is een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat spieren tijdelijk ontspannen. Botox verlamt namelijk de zenuwen die de spieren aansturen. Zo wordt het signaal tussen deze twee geblokkeerd en dat zorgt ervoor dat de spieren zich minder aanspannen. 

 

Botox wordt toegediend door middel van een snelle en pijnloze injectie. Het wordt ook wel een lunchtime treatment genoemd omdat je zo weer de deur uit kunt lopen en verder kunt gaan met je dag. 

 

Botox is het best bekend als oplossing tegen rimpels en fijne lijntjes. Botox heeft echter meerdere toepassingen. Wat zweten en botox dan met elkaar te maken hebben? Lees gauw verder voor alle informatie.

 

Botox in oksels tegen zweten

 

Zweten en botox is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt. Veel mensen proberen namelijk eerst de oorzaak te achterhalen van overmatig zweten. Deze is niet altijd te herleiden. Voor een deel heeft het te maken met erfelijkheid, maar ook overgewicht, eetpatronen, stress en onderliggende aandoeningen kunnen een rol spelen. Dit zijn factoren waar je niet altijd invloed op hebt. Daarom is het goed om te kijken naar andere oplossingen. 

 

Botox in de oksels tegen het zweten is een heel effectieve oplossing. Botox in oksels klinkt wellicht gek, maar het is bewezen effectief. Het is zelfs een van de toepassingen die onder de medische cosmetische behandelingen valt. Hierdoor kan het zijn dat deze behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekering.

 

Hoe gaat een botox tegen zweten behandeling?

 

Een veelgestelde vraag is hoe botox tegen zweten precies werkt. Zoals we eerder al schreven, is deze behandeling erg snel en effectief. We starten bij iedere behandeling met een adviesgesprek waarin we alle aspecten van de behandeling met je bespreken. De arts vertelt je alles over het verloop van de behandeling en wat je kunt verwachten. Na het invullen van het benodigde papierwerk kan de behandeling direct beginnen. 

 

Het te behandelen gebied wordt vervolgens schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hierna krijg je een aantal prikjes in de oksels. Deze injecties blokkeren de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Zo zul je minder gaan zweten.

 

Resultaten behandeling botox zweten

 

Het resultaat van een botox behandeling laat altijd even op zich wachten. De stof moet namelijk inwerken voordat het effect gaat hebben. Na ongeveer twee weken zul je effect merken. Je zult minder tot geen zweet meer produceren onder je oksels. Omdat je een stuk minder zweet, zul je merken dat er geen rare luchtjes meer ontstaan en ook geen zweetplekken onder de oksels. 

 

Het is mogelijk om bij ons langs te komen voor een nacontrole zodat we kunnen kijken of de behandeling het gewenste effect heeft gehad. Bij een botox zweten behandeling is dit slechts af en toe nodig omdat vrijwel al onze klanten het resultaat zelf goed merken.

 

Nazorg na botox behandeling

 

Ondanks dat een anti-transpiratie botox behandeling heel snel gedaan is, zijn er een paar nazorg afspraken waar je je aan moet houden. Dit zijn de volgende:

 

  • 4 uur na de behandeling niet gaan liggen
  • De eerste twee dagen niet sporten
  • Het behandelde gebied niet masseren
  • Geen bezoek aan de zonnebank of sauna in de eerste week

 

Ervaar je roodheid, blauwe plekjes of een lichte zwelling? Dit zijn normale bijwerkingen die vanzelf weer weggaan.

 

Sommige mensen maken zich nog wel eens zorgen over de veiligheid van een botox behandeling. Zo lang je jouw behandeling boekt bij een gecertificeerde arts die werkt met goedgekeurde injecties, is er niets om je zorgen over te maken. Houd je ook goed aan de nazorg tips zodat je alles uit jouw behandeling kunt halen.

 

Hoe lang werkt botox tegen zweten? 

 

Het is goed om te beseffen dat een botox behandeling slechts tijdelijk is. Het effect van een botox tegen zweten behandeling is erg goed, maar zal naar verloop van tijd afnemen. Het effect van deze behandeling houdt ongeveer 3 tot 5 maanden aan waarna deze herhaald kan worden. In overleg met onze artsen kun je dan direct weer bij ons terecht voor een herhaalbehandeling.

 

Botox tegen zweten: kosten

 

Als je zelf last hebt van overmatig zweten, dan ben je vast benieuwd naar de botox tegen zweten kosten. Bij Oran Aesthetics vinden we het belangrijk dat je zo goed mogelijk geinformeerd wordt over onze diensten. Daarom zijn wij transparant over onze tarieven en zorgen we er altijd voor dat je vooraf precies weet wat jouw behandeling gaat kosten. 

 

Een anti-transpirante botox behandeling kost gemiddeld €450. De prijs is afhankelijk van het aantal injecties wat nodig is. Dit kunnen we je duidelijk vertellen in een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Interesse? Boek een vrijblijvend adviesgesprek

 

Bij Oran Aesthetics kun je terecht voor allerlei soorten botox behandelingen waaronder ook een botox behandeling tegen overmatig zweten. Bij al onze behandelingen is het uitgangspunt het benadrukken van jouw natuurlijke schoonheid. Daarom vinden wij het belangrijk om vanaf het begin jouw wensen goed in kaart te brengen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van botox tegen zweten? Boek dan eenvoudig een vrijblijvend adviesgesprek in via onze website, telefonisch of per mail. Of neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag verder!

ook leuk